#OpDesobediencia a la Serra?

ImatgeDesprés d’un impass d’allò polític reescrit al llarg d’una màgica nit de Resistència a la ciutat de Barcelona, al Forat de la Vergonya, estimant en gerundi, sobre una idea gairebé feta pràctica si no hagués estat perque s’ha reiniciat la pàgina de contrainfo mentre ho escrivia, una idea com deia de comunicació inicial sorgida a la finestra de comentaris arrel de la notícia Crida a l’organització del moviment llibertari a Palma.

Llavors: el bes, la trobada amb una veïna del barri que vol iniciar una campanya amb l’Ateneu Llibetari del Casc Antic i té el recolçament de les veïnes i d’un Nosaltres esbossat, quelcom tendrement insurgent pel que moure’s cap a l’escriptura; com ho va ser per Guido Dentesano, al Quadern d’Illacrua 149, de l’Edició 316 del Setmanari La Directa, escriure sobre la Vaga de Lloguers de 1931, o com prèviament el desembre del 2012 feia publicant a Contrainfo.cat en Jaume Obrador: Prenem Llum de la vaga de lloguers de Barceona. Doncs bé, som a principis de juny del 2013 i no hem dinamitat els murs de les presons.

Faig avui de pont entre l’acció llibertaria de sants, contrainfo.cat i la Coordinadora Llibertària de Mallorca, ja que s’ha convocat la Trobada Anarquista de Catalunya, fet que podria obrir un intens debat que ens animi a aprofundir en el relat de la història de les oprimidxs d’aquest llogarets del mediterrani.

Si fa uns dies es complien gairebé 500 anys de le germanies de Mallorca, i l’assasinat de Joanot Colom i lo tord Ballester i els amics que arreplegaren baixant de Manacor fins a Ciutat a demanar comptes al rei, també succeix que aqui a Barcelona, podem trobar-nos en un moment en que cal no repetir errors històrics a l’hora del combat, és per això que la creativitat i la resistència siran clau en tot aquest procés. No és gaire interessant però sovint quan em demanen d’on sóc sol dir que d’on tropitjen els meus peus, sovint he d’afegir per inquietut de qui escolta que vaig nèixer a Mallorca, illa del Mediterrani, finalment, Àfrica. Així ho veig i tracto de fer-ho possible en cada encontre. Crec recordar per tal d’obrir debat que abans de Jaume I fou Al-Andalús.

Per tal de fer les tasques de comunicació a l’hora que tenguent en compte que a Mallorca no hem estat sordxs a les Dreceres cap a la Revolució Integral, i que propostes organitzatives com la de la Cooperativa Integral Catalana ens han estat un estimul, per trobar-nos en la pràctica més enllà del discurs, a la vegada que, la necessitat de plantejar contestar col·lectivament a la pregunta que el 19 de decembre de 2012 llançava @daltonicoIV publicada en un article d’opinió a Contrainfo.cat L’EI pels Països Catalans com els Zapatistes per Mèxic, on interpel·lant a l’Esquerra Independentista, es pretenia generar sinèrgies entre el moviment llibertari i el Zapatisme, a la vegada que reflexionar sobre les pràctiques que ens portaran a respondre a la contundencia dels darrers atacs al moviment llibertari català i la criminalització d’aquelles que lluiten, de les que són un exemple d’autoorganització de la solidaritat i el suport mutu front l’estat espanyol, dels constants atacs militars de l’estat mexicà al Zapatisme i recentment a la #OpDesobediencia, reflexionar juntes com s’alliberarà finalment el poble Saharauí o el poble Palestí, de com evoluciona i quines repercusions polítiques tindrà la Resistència del poble turc durant la primera setmana de juny, que es planteja des de Mèxic com el primer més d’aprenentatge col·lectiu dintre de la Resistència, tot “desollinant l’escolarització del pensament”.

Si més no, després d’aquesta mena de constel·lació de conflictes socials dispersos sobre el Planeta Terra, propositivament barricades i parcialment difosos pels mitjans de comunicació massius, podria semblar descontextualitzat, una crida únicament, un panflet.

Si més no és cert que aquesta ja no és un comentari a la crida de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i tal volta vol ser, de cor, una carta als pobles de Mallorca, a les lectores de Contrainfo.cat, perque aixi ho requereix la situació vivim. Tal volta no puc obviar que com deia Marina Garcés a Nativa.cat existeix un anhel de comunitat, i que volem construir una vida millor pel nostre poble, i que hi vull tornar, que així responc a Ibai com a ferotge amic, poeta i lector, a la questió dels cents vespres per embarcar, que solament fou una cita de la cançó Imparables, de Cesk Freixes, en aquest camí col·lectiu cap a la poesia criticorevolucionaria, pot fer avançar la data, tota trobada, tot aconteixement.

Hi havia llavors el punt en que expressava que he deixat de banda avui els assatjos i conferències de Pietro Gori, Nos llaman factores del desorden tot recomanant-li al Pau Llonch d’At-Veraris, quan gairebé escoltavem a l’hora un audio d’un judici a Arnaldo Otegui, històric, per Euskal Herria; i mentre la interpel·lació feminista em porta a voler seguir llegint el Caliban i la Bruja, que resta sobre la taula, em sembla que aniré a la Ciutat Invisible a llegir Pirates de la Llibertat.

Ara que els savis ens diuen que tal volta, el misteri de la pau que volem Nosaltres, pero que haurem de combatre, amb fusils tot i la tendressa de les cançons col·lectives, encara li dec una, com va fer Chicho Sánchez Ferlosio als miners d’asturies; encara li dec una cançó que ocupi (en el cas del Assecador des Tres Cruis, el lloc de l’escala de S.), als pecats que no vaig gastar, els que no vaig tenir, no com germà, sols cançó que al dictador també aludeix, una cançó a la mentida, petita, fràgil així salva, endurida, assesina, bruta, sanguinària, una cançó a l’oportú mutilador de tanta ala, a les fronteres, les humanes, no les del misteri, (..), a una bala, a un projectil que degué esperar-me a alguna cel·la, una cançó desesperada per no poder arribar a veurer-la, al company, d’una bandera comú que voli amb la història, una cançó a la mort, a allò impossible, a la dona, indescriptible com una espeuma inflamada en vents d’esperança.

Per què?

Per generar sinèrgies entre Endavant, Arran, la Comunitat Afro, col·lectius de l’Info Usurpa i la Coop. Integral Catalana, la Coordinadora Llibertària de Mallorca, Ràdios Lliures, Contrainfo.cat i el 15M.

Com?

Col·lectivitzant un vaixell de les flotes d’Acciona/Transmediterrania, navegant de Barcelona a Mallorca. Documentant les trobades que es donin a sobre del vaixell per tal de poder-ho mostrar com un exemple de “Drecera Col·lectiva” dintre de la Revolució Integral i a l’hora que empenyent els processos d’enxarxament d’alternatives i emancipació del capitalisme en marxa a la illa de Mallorca.

Amb qui?

Amb les treballadores del vaixell -tot questionant l’autoritat del capità- i totxs les revolucionaries que es vulguin sumar a aquesta aventura comuna.

Quan i on?

Ho decidirem en assemblea si veniu els dies 7, 14, 21 i 28 de juny a Barcelona.

Ens trovem a les 19h a l’entrada d’Aurea Social (c/Sardenya, 263).

+info: https://serratramuntanasierramaestra.wordpress.com

contacte: oficinaokupaciomallorca@autistici.org

Finalment animar-vos a les que no pogueu venir dia 14 de juny i sigueu a Mallorca a apropar-vos a Transitant, per trovar-vos amb Joni D. que presentarà el seu llibre “Grups Autònoms”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s