Carta oberta a Núria Güell, Enric Duran, Yast Solo i la Federacio Panafricanista

Alella, 25 d’Abril de 2014

Donada la importancia dels aconteixements revolucionaris que esdevindran les properes setmanes, fins el dia 5 de maig d’aquest mateix any, no tindrem una posicio comuna front els procesos d’autoorganitzacio popular llibertaris al voltant de la idea llancada per la Cooperativa Integral Catalana (CIC) de realitzar un encontre de Cooperatives Integrals, tot generant una trobada internacionalista de carácter antiautoritari, enxarxada, sensible a la Sexta Internazional zapatista, posada en comu a La Selva Lacandona, al sur-est de les muntanyes de Chiapas, Mexic.

Aixi doncs, en un contexte de IV Guerra Mundial, estar redactant aquest comunicat mentre sonen cancons cubanes, generen tambe en l’aqui i l’ara de la redaccio, un moment de desenvolupament possible, un atisbe d’autonomia, un com fer.

Amb l’objectiu d’aturar l’anomenada guerra, Roque Dalton publica un poema anomenat Fusilemos la noche, on li demana a Aida: “fusilem la nit, fusilem la terrible miseria col.lectiva”; motius pels quals, elaborar una carta de resposta de la per Nuria Guell que adjunti el seguent Maniest, d’Eixut http://eixut.bandcamp.com/track/manifest.

Tot situant el contexte d’interpel.lacio diplomatica entre pobles, on Mallorca, llanca un reclam sensible a la Sexta Declaracio de Lacandona, a mes de presentar tambe la seva proposta de Xarxa Integral Mallorquina, la qual tambe esta interpel.lant amb aquest comunicat a la Cooperativa Integral Cal Africa Moving, de cara a convocar un encontre al Barri de Son Gotleu, sota l’imaginar de la Federacio Panafricanista, tot presentant els projectes del Laburatori i Aixo es Vida amb els NAL’s de Patins i Ses Veles i les expectatives depositades en les monedes socials i els projectes d’autoabastiments dels pobles, com rebosts, centrals d’abastiment, punts de trobada i punts de distribucio.

Donada la concepcio antiesclavista que proposa la simple existencia d’una Cooperativa Afrocatalana i donada la convidada de Joan Pedragrosa, membre del [Node2] de Comunicacio, difusio i extensio de la CIC al debat: “Atacar des de totes bandes, construir des de tot arreu”.

Proposem replicar aquests debats i prendre una posicio col.lectiva dintre de la Revolucio Integral, conjungant-la amb un cos que planteji la reparacio africana, tot generant nous encontres, nous aconteixements d’autoorganitzacio social al respecte d’una Xarxa de Mitjans Independents, que tot coordinant-se amb Latele.cat i el Node2 esmentat de la CIC, practica que m’assembla asumida per RADI.MS de cara a internacionalitzar les nostres lluites.

A mes, volem enfatitzar en la importancia del encontre que tindra lloc a l’Ateneu Entrebanc del carrer Urgell, 98 de Barcelona; de cara a concretar una Xarxa de Grups d’Estudi de la #CiutatComuna i els barris cooperatius de la metropoli catalana; compartint aquest ordre del dia i afegint el document de quatre pagines que hem el.laborat el passat 18 d’abril de 2014 a les 18h anomenat: ‘Cap a un Sistema Cooperatiu d’Educacio Panafricanista‘ i que farem public durant les properes setmanes.

‘Afegim una proposta de l’ordre del dia i proposem alguns deures a fer abans de la reunió’:

  • Deixeu volar l’imaginació i aneu pensant un nom per la xarxa, que toca triar-ho!
  • També podeu llegir la nova proposta de les bases que tornarem a parlar-ne i si escau les aprovarem (s’adjunta).
  • Estaria bé si podeu fer-li un cop d’ull a la web (http://xarxadestudis.wordpress.com/) abans de la reunió.

Proposta d’ordre del dia:

  • 5′ Modificació i aprovació de l’ordre del dia.
  • 30′ Propostes de noms i tria (aneu pensant!)
  • 20′ Aprovar la proposta de redacció dels continguts si s’escau (l’adjuntem per que podeu llegir-la abans de l’assemblea).
  • 20′ Estat de la web (http://xarxadestudis.wordpress.com/) i veure si es pot aprovar ja.
  • 10′ Feines manteniment web.
  • 15′ Altres formes de difusió.
  • 5′ Propera assemblea

Es per aquests motius, que com a les 13h del dissabte 26 d’abril estirem presents a l’Assemblea de ContrabandaFM que us animem a estar atentes a les radios lliures, als mitjans de comunicacio afins i a la web de la Coordinadora Llibertaria de Mallorca, de cara a comprendre el moment historic en el que ens trovem i poder realitzar les tasques revolucionaries d’avui, que sense dubtes ens plantetjen reprendre la Revolucio en el moment en que va ser interrompuda: les grans col.lectivitzacions del front d’Arago al 1936, coordinades per la Revista Campo.

Donada la desaparicio del projecte fisicament probable del CSO Sa Foneta, pero comprensible la seva vida en la seva web i en el desenvolupament historic que estan portant a terme les persones i els projectes que desenvolupen desde llavors que hi van estar implicades desde la seva primera assemblea al Mercat de l’Olivar de Ciutat: on la Universitat Lliure de Mallorca coordinava el GABA, GAFA’s, GRA’s i ZAFA’s, Transitant, EcoXarxaMallorca, Radio77, Arran i Endavant, EnLluita, l’Oficina d’Okupacio, la PAH-Mallorca i d’altres individualitats solidaries, amigues; donada la comunicacio i explicita crida a la resistencia que va realitzar el CSO Kike Mur al respecte del desallotjament del centre social okupat que s’habita durant 10 mesos a la Ciutat de Palma:

Desde la asamblea del Centro Social Okupado KIKE MUR de Zaragoza os queremos transmitir todo nuestro apoyo y nuestra fuerza ante el desalojo del CSO Sa Foneta y nuestra solidaridad con el detenido. Si nos quieren echar, si quieren que no haya centros sociales es porque realmente estamos haciendo bien las cosas, es porque estamos creando una conciencia social y enseñando que podemos vivir de otra forma al margen de sus dirigentes, de sus leyes, de su sistema. Resistid, defended vuestras ideas y mostrad por lo que estamos luchando día a día. Que sepan que si hay un desalojo, hay una okupación y que no vamos a parar nunca. Desde Zaragoza estamos atentxs a todo cuanto ocurre por allí.

Un fuerte abrazo.

Okupa y Resiste.
CSO Kike Mur
http://okupa.noblezabaturra.org

no volem, llavors, restar pasives davant de la trobada, de l’encontre que tindra lloc del 30 d’abril al 4 de maig al mateix centre social de Zaragoza. Es per aquest motiu que volem afirmar els seguents projectes, com a llavors d’autonomia i tendressa insurgent, dreceres revolucionaries cap a un cami col.lectiu de poesia critica, d’alliberament dels pobles:
CooperativaIntegralCatalana
“…contrapoder des de la base, partint de l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa…”

CooperativaIntegralAragonesa
“…una esperanza, un soplo de aire fresco, una contribución al cambio y la transformación social…”

CooperativaIntegrald’Eivissa
“…un espacio de libertad, creatividad y solidaridad cuya intención es hacer frente a las necesidades…”

AtornallomCooperativaIntegralValenciana
“…una escola per a aprendre a autogestionar la nostra vida…”

Cooperativa Integral Cabo de Gata
“…actuar en coherencia con nuestros verdaderos intereses comunes…”

Cooperativa Integral Granaina
“…la cooperación supone en sí misma una premisa revolucionaria…”

Cooperativa Integral Albacete
“… un entramado social y económico para que podamos encontrar un modo de vida alternativo…”

IntegrAstur
“…un nuevo sistema que dé cobertura a las necesidades básicas de las personas que lo integran…”

CooperativaIntegralMadridyAlrededores
“…organizarnos de forma libre y consciente…”

Cooperativa Integral Riojana
“…una iniciativa autogestionaria para construir desde abajo otra sociedad justa y sostenible…”

Cooperative Integrale Touloussaine
“…pour l’émancipation des personnes et des collectifs…”

Cooperativas Integrales Oeste Norte
“…un proyecto que busca la emancipación del sistema capitalista mediante la autogestión…”

Cooperativa Integral Valladolid
“… apoyo y cobertura a todas las iniciativas, en la medida de las posibilidades y las necesidades…”

Cooperativa Integral Zamorana
“…un punto de encuentro, un foro, un concejo, una asamblea que a la vez derive en muchas asambleas…”

HerriKooperatiba
“…tomando la senda de la soberanía, mediante la acción colectiva y autogestionaria…”

ImatgeImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatge

Sense por. Aixi arima Dignitat Rebel, l’afinitat de la Cooperativa Cal Africa Moving, de cara a facilitar els debats necessaris per assolir una organitzacio que repliqui el model de Cooperatives Integrals tant a Mallorca, com amb i per la Comunitat Afrodescendent i pel II Encontre de Desobediencia Economica a Castello.

Seguim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s