Una nova desobedient es suma al RADI després de no presentar-se al judici del 7 de març per una acció d’okupació.

8 de març de 2013.

Reproduïm aquest comunicat que ha estat elaborat per l’autora d’una nova acció de desobediència judicial, amb el suport del RADI:

IMG_20190405_020503

Avui 7 de març de 2013, el Jutjat Penal nº3 de Ciutat (Mallorca), ha realitzat un judici farsa en la meva contra sense la meva presència, la fiscal demanava dos anys de presó i encara no s’ha fet pública la sentència. Tot i haver demanat la suspensió del mateix, per haver estat notificada amb tres setmanes d’antelació i no estar actualment a la illa, el jutge ha resolt portar-ho terme.

Fa tres mesos em vaig disposar a l’Inici d’un Estudi d’una autodefensa del sistema judicial espanyol a partir de la creativitat i la resistència, i ho vaig fer públic mitjançant les xarxes socials i el portal web del Projecte Autogestionat de Mallorca (contrainfo.cat), després de la presentació d’un procediment obert per desobediència civil i atemptat contra l’autoritat, denunciada per la Policia Nacional i pel Jutjat d’Instrucció nº9 de Palma. Al llarg d’aquests mesos he anat compartint el cas amb les companyes i amigues he anat treballant de manera col·lectiva la reflexió sobre com respondre als atacs i criminalitzacions que generen la repressió política de l’estat contra nosaltres.

Donat que des d’adalt hi ha una negativa explícita a donar un context social i polític al judici, amb la pretensió de jutjar uns fets aïlladament, quan formen part del desallotjament d’un Centre Social Okupat, que durant 10 mesos va denunciar l’especulació amb l’immoble del nº10 de Pl. Espanya per part del Banc Sabadell, Solvia Development S.L., l’Ajuntament de Palma i el Govern Balear, implicant-se en el mateix a la Policia Nacional que va desplegar un desproporcionat efectiu policial dintre i fora de l’edifici; i que a la vegada, Sa Foneta constituïa una alternativa comunitària des d’una pràctica assembleària horitzontal, antiautoritària i autònoma, generant autogestió i relacions socials lliures i cooperatives, no hauria de sorprendre a ningú que avui, dia 7 de març, no m’hagi presentat al judici farsa, tot practicant la Desobediència Integral.

Després d’uns mesos analitzant-ho, cal dir que la intel·ligència col·lectiva ha avançat després dels comunicats fets públics per Enric Duran, comunicats que han animat i facilitat l’estudi d’aquesta autodefensa. Així doncs, front al sistema judicial espanyol, em calia posicionar-me i concretar accions en forma de resposta, assumint fins a on volía portar la desobediència. Això ha implicat assumir com a propis els objectius i referents de la Cooperativa Integral Catalana, de les EcoXarxes i Nuclis d’Autogestió Locals, de la Nova Dignitat Rebel i les lluites autònomes arreu del Planeta Terra, observant com confluïen ara en una identitat, en una nova llavor germinada, compromesa, resistent, enxarxada, austera, revolucionària, activista, desobedient, integral, creadora, activa, lliure, somniadora…invisible a la mirada de la tempesta, respirant alegre en algun dels horts rebels del nostre món.

Així doncs:

El nostre posicionament al respecte del sistema judicial va molt més enllà, com s’explica al comunicat que va difondre el passat 20 de febrer l’Enric Duran: 1/3 “Ni lleis per mantenir les desigualtats, ni judicis que perpetuin l’opressió…

Sabem que l’anomenada autoritat judicial no està acostumada a aquest tipus de desobediència, que no és una conseqüència només del seu menyspreu per les nostres raons sinó que és una qüestió profunda d’objecció de consciència. Tal com ja va explicar l’Enric Duran en el comunicat 2/3 ”Generalitzem la desobediència, estenguem la Revolució Integral. Crida a l’acció”: formo part d’un col·lectiu cada cop més nombrós de d’on hem donat per trencat el contracte social en què es basa la relació entre ciutadania i estat; i hem atorgat la nostra quota de sobirania popular a processos d’autoorganització social des d’on estem construint pràctiques concretes de Revolució Integral.

El nom d’aquest nou projecte col·lectiu és RADI (Revolució, acció, desobediència, integral). El RADI està treballant ja avui per fer possible el compliment d’aquests objectius i en podeu trobar més informació a http://www.radi.ms

Des d’aquesta nova identitat anirem comunicant-nos públicament. Així, aquesta primera persona del plural des de la qual hem estat parlant en els darrers comunicats, agafa forma i nom, a partir d’ara.

No tenim por!

Una nova dimensió de la Revolució Integral ha començat!

Borja Rosa + RADI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s